top of page

Basistek'in ITSM uzmanlığı ile LCWAIKIKI BT hizmet kalitesine doping!


 

2023 yılına kadar Avrupa’nın en başarılı üç moda perakendecisinden biri olmayı hedefleyen. LCWaikiki, bu doğrultuda bilişim teknolojilerinden maksimum düzeyde faydalanıyor. Çok geniş bir kullanıcı ağına destek veren LCWaikiki BT birimi, teknoloji temelli istek ve sorunlara daha hızlı ve daha etkin cevap verebilmek amacıyla HPE Software (Micro Focus) ITSM ürünlerini kullanmaya başladı. Basistek ile birlikte gerçekleştirilen bu proje ile ilgili olarak LCWaikiki BT Merkez Destek Satınalma ve Depo Müdürü Deniz Ölmez,

sorularımızı yanıtladı:


LCW hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

LCWaikiki, 1988 yılında Fransa’da çıktığı marka yolculuğuna, 1997 yılından beri LCWaikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş. çatısı altında Türk markası olarak devam ediyor..LCWaikiki, “İyi Giyinmek Herkesin Hakkı” felsefesi ile bugün 38 ülkede 833 mağazada uygun fiyata kaliteli ürünler sunuyor ve müşterilerine ulaşılabilir modanın keyfini yaşatıyor.Merkez ofisi Türkiye’de bulunan LCWaikiki, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, BAE, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Ermenistan, Endonezya, Fas, Gürcistan, Irak, İran, Katar, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Lübnan, Libya, Makedonya, Mısır, Moldova, Polonya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Umman, Çin, Ürdün, Ukrayna, Tacikistan, Tunus’da müşterilerine hizmet veriyor.Yurtdışı yatırımına 2009 yılında ilk adımını Romanya’da atarak başlayan ve yurt dışı yatırımları ile “2023 yılına kadar Avrupa’nın en başarılı üç moda perakendecisinden biri olmayı’’ hedefleyen LCWaikiki, Türkiye’de 2013 yılında “Hazır Giyim Alanında En Beğenilen şirketler arasında yerini aldı.


Bu yatırımı yapmak için BASİSTEK ile nasıl bir iş birliğiniz oldu, süreç nasıl ilerledi?

BASİSTEK ile yollarımız sorunlarımıza çözüm üretecek yardım masası ve tedarikçi araştırma aşamasındayken kesişti. Profesyonel, konusuna hakim ve yönlendirici yaklaşımıyla, bizde olumlu bir iz bıraktı. BASİSTEK bu süreci klasik olarak yalnızca sorulara cevap vermek ve ne yapmamız gerektiğini söylemek şeklinde ele almadı. Onun yerine problemleri birlikte ele alarak sorunları belirlememize yardımcı oldu ve bu problemleri ortak akılla çözebileceğimiz bir ortam oluşturdu. BASİSTEK uzman kadrosu sahip olduğu bilgi birikimi ve profesyonel yaklaşımı ile bize en optimum çözümü en uygun maliyetle sağlamak konusunda yol gösterici oldu. Bu noktada bizim için yatırım yapmadan önce istediğimiz sonucu elde edeceğimizi baştan görmek, bizim için önemliydi. Bu sebeple BASİSTEK’in desteği ile Micro Focus Service Manager yazılımı da projenin içinde yer aldı ve sürecin ilerlemesinde katkıları oldu. Yatırım ne zaman tamamlandı? O günden bugüne ne gibi avantajlar, faydalar elde ettiniz? Proje baştan planlandığı şekilde ilerledi ve ön görülen süre içerisinde tamamlandı. Hizmet sunumunu ve desteği, hızlı ve verimli bir şekilde yerine getirmek için tutarlı bir otomatik süreç kümesini kullanan, tek noktadan kontrole sahip bir BT hizmet masası yazılımı olan Micro Focus Service Manager sayesinde kullanıcılar Olay Yönetimi, Sorun Yönetimi, Değişim Yönetimi, Bilgi Yönetimi ve Servis Masası konularını tek bir araçta ele alabilme imkanına kavuştular.


BT Haber dergisinde çıkan haber için tıklayınız



 

bottom of page