top of page

‘Anadolu’da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak’ Projesi’ne Destek



Sosyal sorumluluklarının farkında olan BASISTEK Bilgi Teknolojileri, 8 Mart 2021, Dünya kadınlar günü kutlamaları kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) aracılığıyla; 82 kadın adına Anadolu’da yaşayan kız çocuklarının iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için burs desteğinde bulundu.

‘Anadolu’da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak’ burs projesine verilen destekle birlikte kız çocuklarımızın eğitim ve gelecekleri için büyük bir adım atılırken, kendi ayaklarının üstünde durmayı başaran, güçlü ve aydın kadınların yetişmesine katkı sağlayarak da önemli bir girişimde bulunulmuş oldu.


ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel imzalı teşekkür sertifikaları, bu büyük gururu birlikte yaşadığımız 82 kadına iletilirken, burs desteği; 8 Mart Dünya Kadınlar gününde duyuruldu. Duyuru mesajında şu satırlara yer verildi:

‘’Bir kuşun tek kanadıyla uçması ne kadar mümkünse, modern bir toplumun yalnızca bir cinsiyet ile ayakta kalması o kadar mümkündür. Bir toplum, ancak tüm bireylerine eşit olanaklar sağladıkça modernleşme yolunda ilerleyebilir. Çocuklarımıza ve torunlarımıza daha çağdaş bir ülke bırakmak için kadınların erkekler ile eşit koşullara sahip olması gerektiğini düşünüyor, bunun yolunun da eğitimden geçtiğine inanıyoruz.’’


Bu duygu ve düşüncelerle, cinsiyet eşitliğinden taviz vermeyen, haklarından vaz geçmeyen, inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen; emekçi, güçlü kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.


bottom of page